Traumjob ?!

Christian Stieg woont in Nackenheim en ging in 2008 bij Nautica van start met in zijn ‘bagage’ de Speditions Kaufmannische Ausbildung waarbij het gaat over 95% LKW, 4% Lucht- en Zeetransport en -serieus- 1% binnenvaart! Derhalve ‘voorbereid’ op wat er op hem af kwam bleek ‘learning by doing’ een reddingsboei! Ondertussen bekwaamt hij zich verder in Frans en Engels, leest graag en is naast voetbal geïnteresseerd in muziek, geschiedenis en mathematiek.

Spaß an der Arbeit ?

“Jawel, ik ervaar het contact met iedereen in de branche als uitdaging. Het is een voortdurend leerproces! Dagelijks zijn er in het maritiem-theater vele spelers die samenwerken maar soms elkaar ook tegenwerken. Het is geven en nemen.

Wat verlangt de verlader? Hoe kunnen wij daaraan voldoen?  Calculeren met waterstand, te veel/weinig tonnage voor je beschikbare schepen. Bevrachten is een uitdaging, geweldig als de ladingvergever tevreden is en de schipper goed aan de reis geholpen is.  En helpen gaat bij Nautica niet altijd over geld: ook wanneer aan boord onverwachts de autokraan kapot gaat, zorgen wij dat de schipper met een auto van ons voor een avond mobiel kan blijven.

 

Wat is voor jou belangrijk Christian ?

“Fair zijn, maar dat verlang ik ook van anderen.”

 

Hoe denk jij over de toekomst ?

“Zeker is, dat hightech en toenemende automatisering ook op de vervoerswereld grote invloed zal hebben.

Hier moeten wij als Nautica niet aan de kant blijven zitten maar mee gaan in deze ontwikkeling!