-Aan boord-
vanaf de start

Wanneer Nedlloyd- Rijn en Binnenvaart (NRB) als dochter van de Koninklijke Nedlloyd Groep in 1978 haar debuut maakt op de rivier, is Hans Kouwen er voor de administratie/scheepsafrekening.

Wanneer Nedlloyd jaren later haar interesse in de binnenvaart verliest legt Rene de bal op de stip voor een Management Buy out.  Als Feyenoord fan en eveneens geboeid door cijfers tot achter de komma, wist hij hoe deze  ‘wedstrijd’ gespeeld kon worden.

In het begin kwam er veel werk op ons af. Dit vereiste een commerciële aanpak, inzet en overuren.

Hans Kouwen is een familieman en wanneer Feyenoord speelt zit hij in de Kuip samen met zijn echtgenote. Vroeger was het zaalvoetbal, nu wordt eventuele ‘stress’ over deadlines getackeld op de fiets of in de tuin. Zijn werk is zijn passie, staat klaar voor zijn klanten , de opdrachtgevers als ook de schippers, vergeet nooit een afspraak en vindt dat ontspanning werk fris houdt.

Naast dat boekhouding/ scheepsadministratie  zijn ding is bij Nautica, houdt Hans ook als kwaliteitsmanager de vinger aan de pols. De procedures in het kwaliteitshandboek ISO 9001/GMP zijn door alle medewerkers geschreven. Voordeel hiervan is dat er gewerkt wordt zoals is omschreven. Bij Nautica werken bevrachters die van de hoed en de rand van de business weten. Enkelen komen voort uit de scheepvaart. Weten wie je aan de telefoon hebt, wat er speelt bij de klant en aan boord is essentieel.

“Vertrouwen moet je winnen” zegt Hans. “Beloven is doen. We streven naar snelle uitbetaling. De bevrachters zijn daarbij mijn informatiebron. Ons Nautica team is hecht, dat vertaalt zich ook aan de lunchtafel. Nee, niet alleen zaken worden dan besproken.

Wat zou nog beter kunnen Hans?

“Communicatie, het belangrijkste van het bedrijfsleven, dat kan altijd beter!”