De Nautica vlag passeert de
‘Uferstraße’ zelden ongezien

Als Michael Schwitalla in ’98 bij Nautica begint is hij 21 jaar. Zijn Ausbildung bij ADM Soja in Mainz heeft hij dan net achter de rug. Kennis hoe het reilt en zeilt bij Nautica, bouwt hij vanzelf op.

Het fascineert hem, zaken doen met ladingvergevers en kapiteins bij een wassende- of vallende rivier, een voortdurend afwisselende markt evenals kennis vergaren van vaarwater, bestemmingen en havens.

Klanten, verladers en kapiteins hebben allen zo hun specifieke wensen. Dat leer je vanzelf. Maar ook dat sociale planning door de natuur en techniek nog al eens ‘tussen wal en schip komen’ en geen schip of dag hetzelfde is. Hij verzamelt ervaring en wordt ‘volwassen’ in bevrachting.  Twintig jaar werkte hij samen met één collega, inmiddels is Michael Betriebsleiter en heeft twee gemotiveerde medewerkers.

 

Vind je het nog interessant werk ?

“Zeker, anders zou ik hier niet zijn. Ons werk is heel breed en gevarieerd.

Het blijft altijd boeien. We zijn een team en heel belangrijk: SOCIAAL wordt in de firma groot geschreven!”

 

Wat betekent Nautica in Mainz ?

Dienstverlening naar de klant toe (zowel naar de ladingvergever als naar de scheepseigenaar) hebben wij hoog in het vaandel staan.

Nautica heeft zich geprofileerd als een betrouwbare partner in transport waarmee zaken naar behoren worden afgehandeld. De omzet en de vele schepen die bij Nautica varen bewijzen onze goede naam hierin.”

 

Wat zou er beter kunnen ?

“Samenwerken en meer vertrouwen in elkaar hebben. Menselijkheid op één, daarna de commercie.”

Wat is je doel Michael ?

“Ieder jaar een beetje groeien !”

 

Nog wensen ?

“Met plezier ons werk blijven doen en natuurlijk gezondheid voor familie en kinderen.”