Nautica mist
het ‘tussen 4 muren’ gevoel!

Administratiefmedewerkster Nel Springvloed heeft een man, zoon en dochter, schuwt de conversatie niet en bezit een zonnig karakter! Zij brengt sfeer in huize Nautica, voer al eens mee met een containerschip naar België, snapt de ins and outs van het getij, kijkt tijdens vakantie op de rivier naar ‘ken ik die?’ en begrijpt de draagwijdte van de ‘Kauber Pegel’.

Laatst vond ze bloemen met een wenskaart op haar bureau: GEFELICITEERD!

‘Twaalf en half jaar’ aan boord bij Nautica! Zelf wist ze wel dat het bijna zover was, maar de  appelflappen, bloemen  en mooie woorden zijn een aangename verrassing!

Het kwam destijds doordat Nel, collega Miranda Stoppelenburg per toeval, tegenkwam Zij hadden al eerder  samengewerkt. “Alles goed? Leuk Werk?” “Ja, niettemin, ik ben op zoek naar iets anders.”

Door Miranda ingeseind belde Rene Nouwen een paar weken later met Nel en vroeg haar eens langs te komen. Ze tekende een contract en ging niet meer weg!

Waarom Nautica?  

“Het is een klein clubje, je krijgt alles mee, bent betrokken, elke dag afstemmen, liggelden of soms contact met schepen. Afwisseling houd je scherp. Nautica mist het ‘tussen vier muren’ gevoel. We zijn een team! Collega Hans Kouwen is mijn mentor in administratie/scheepsafrekening”

Wat als hij er niet is?

“Zijn vakantie is mijn uitdaging om het alleen te doen. Dan moet er een ‘tandje bij.”

Is er iets wat je zou willen veranderen?

“Aan de wereld zeker, maar meer bescheiden zou ik graag bij Nautica wat meer dan nu willen werken of daarnaast als vrijwilliger op de Zonnebloem bijvoorbeeld. Ons ‘kroost’ is het middelbaar onderwijs al gepasseerd en ik heb daardoor meer tijd.”